Honda TRX700XX Forum - Club700XX banner
1 - 14 of 14 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Wondering if anyone has this same problem, or a fix for it.
When I turn the key then press start, engine kinda chugs a few times before it fires up. Almost like its having problems turning over. It does this especialy when the bike is hot, or warmed up. I took it to Honda and they said they couldnt get the bike to do it, go figure... It does it to me everytime I stop on the trail, and restart...

I just put on EHS big 3 the other day, and was hoping the EFI would take care of it, but it hasnt... Any help would be much appreciated.

Thank you
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Right around 100 hours. I've had it in at Honda for the tune up at 20 hours, and then again three weeks ago for the 100 hour tune up. Unless the Honda shop is lying to me and I'm paying them to do nothing, which wouldnt supprise me...
 

·
Premium Member
Joined
·
2,487 Posts
So, about a new battery. Any sugestions for a stronger battery, where to buy, power needed, etc.?
I ordered my battery from DL700
 

·
Premium Member
Joined
·
4,835 Posts

·
Registered
Joined
·
2,293 Posts
when i stall mine under a load it sometimes is a little slow to start like the compression release kinda gets jammed for second then it spins over normal and starts right up, my 400ex did that also
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
I just had a problem with my web cam. after sending back to alba they found two burs on the side of the cam lobe that was hanging up the compression release, now it starts fine.
 
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top