Hi. I'm from Albuquerque NM and I recently bought a used 2008 TRX 700xx. - Club700XX - Honda TRX700XX Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 09-09-2018, 07:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Hi. I'm from Albuquerque NM and I recently bought a used 2008 TRX 700xx.

I was riding the other day and the bike made a slight pop then shut off. Have not been able to start it since. I turn the key on and all the lights flash, I push the start button and nothing happens the light does not turn on. I tried to push start it, the head light flickers but the bike will still not start. Any help would be greatly appreciated.
Vincentsanchez7705 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 09-09-2018, 09:35 PM
Senior Member
 
Footy's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Charlotte, NC
Posts: 124
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Welcome to the club. I would start with all of the simple stuff like a new spark plug and check the battery voltage. The battery should give 12.5 or more volts with the engine not running. The voltage should be around 14.4 volts running.

2017 Honda TRX500 Rubicon
2013 Husaberg FE350
2008 Honda TRX700XX
1995 Honda TRX 300EX
2001 Honda TRX 90
1986 Honda TRX 70
1985 ATC 250 SX
Footy is online now  
post #3 of 13 Old 09-10-2018, 05:49 AM

 
M_Quick's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Columbus, Oh
Posts: 5,640
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 227 Post(s)
Garage
Welcome to the club

If battery is good, see if motor will spin freely by hand. The slight pop, and dies, scares me.

Sent from my coffee shop using Tapatalk

#1 2008 Honda Trx700xx HMF Performance Exhaust, PCV, Stroked 710cc, 10.5:1 Wiseco Piston, Frt Elka Stage 4's, Fox Podium X rear's, EHS Lid, L8ton 11/16" sway bar, PRM Desert II Bumper & Front Skids.
#2 2008 Trx700xx AMR Reaper, Ehs Big 3, P/P head, Xcalibur Cam, Hard Welded Rockers, +1 In/Ex Valves, +3 Throttle body, 11:1 CP Piston, Elka Stage 3 Legacy Shocks, L8ton 11/16th Sway Bar, PRM Front Skids, Desert II Bumper & Rear Utility Rack.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
M_Quick is online now  
 
post #4 of 13 Old 09-10-2018, 10:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks for the input. The battery is good and the engine turns over because we tried to push start it. I'm still at a loss.
Vincentsanchez7705 is offline  
post #5 of 13 Old 09-11-2018, 02:23 PM

 
M_Quick's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Columbus, Oh
Posts: 5,640
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 227 Post(s)
Garage
Volt meter on battery, check volts. Then turn key on, check for voltage drop. Do you hear it click at relay? What's it do when you try to push start? Did you check fuses?

Sent from my drivers seat using Tapatalk

#1 2008 Honda Trx700xx HMF Performance Exhaust, PCV, Stroked 710cc, 10.5:1 Wiseco Piston, Frt Elka Stage 4's, Fox Podium X rear's, EHS Lid, L8ton 11/16" sway bar, PRM Desert II Bumper & Front Skids.
#2 2008 Trx700xx AMR Reaper, Ehs Big 3, P/P head, Xcalibur Cam, Hard Welded Rockers, +1 In/Ex Valves, +3 Throttle body, 11:1 CP Piston, Elka Stage 3 Legacy Shocks, L8ton 11/16th Sway Bar, PRM Front Skids, Desert II Bumper & Rear Utility Rack.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
M_Quick is online now  
post #6 of 13 Old 09-12-2018, 12:33 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Volts drop from 12.4 to 11.1. All fuses are good. Nothing happens when I push the start button. I remove solenoid and went direct to battery and it does click. When connected to four wheeler nothing happens.
Vincentsanchez7705 is offline  
post #7 of 13 Old 09-12-2018, 02:35 AM
Senior Member
 
/CUDA's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: ITALY
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Vincentsanchez7705 View Post
Volts drop from 12.4 to 11.1. All fuses are good. Nothing happens when I push the start button. I remove solenoid and went direct to battery and it does click. When connected to four wheeler nothing happens.
check start button if it works
/CUDA is offline  
post #8 of 13 Old 09-12-2018, 05:55 AM

 
M_Quick's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Columbus, Oh
Posts: 5,640
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 227 Post(s)
Garage
Yeah
Quote:
Originally Posted by /CUDA View Post
check start button if it works
Yeah you say nothing happens when you hit start button? Voltage at 12.4 is low to begin with, but should show a load when you hit start. These fuel injected quads will not start with low battery, not even push start sometimes. But the kill/start switch could be a issue as well.


Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk

#1 2008 Honda Trx700xx HMF Performance Exhaust, PCV, Stroked 710cc, 10.5:1 Wiseco Piston, Frt Elka Stage 4's, Fox Podium X rear's, EHS Lid, L8ton 11/16" sway bar, PRM Desert II Bumper & Front Skids.
#2 2008 Trx700xx AMR Reaper, Ehs Big 3, P/P head, Xcalibur Cam, Hard Welded Rockers, +1 In/Ex Valves, +3 Throttle body, 11:1 CP Piston, Elka Stage 3 Legacy Shocks, L8ton 11/16th Sway Bar, PRM Front Skids, Desert II Bumper & Rear Utility Rack.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
M_Quick is online now  
post #9 of 13 Old 09-12-2018, 09:07 AM
Senior Member
 
/CUDA's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: ITALY
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by M_Quick View Post
Yeah
Yeah you say nothing happens when you hit start button? Voltage at 12.4 is low to begin with, but should show a load when you hit start. These fuel injected quads will not start with low battery, not even push start sometimes. But the kill/start switch could be a issue as well.


Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
or even a wrong battery with ampere, lower, not suitable,
however, the start button,
surely it is worth checking out,
I also see mine,
electrical system is not the best,
to turn on headlights, I have to try and try again several times,
Fortunately,
to turn on the engine, it still works well
/CUDA is offline  
post #10 of 13 Old 09-12-2018, 05:06 PM

 
M_Quick's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Columbus, Oh
Posts: 5,640
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 227 Post(s)
Garage
Check voltage to relay, and if it's there, then see if it's making it to the starter. If no voltage to relay when on and hitting start, then definitely sounds like the switch.

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk

#1 2008 Honda Trx700xx HMF Performance Exhaust, PCV, Stroked 710cc, 10.5:1 Wiseco Piston, Frt Elka Stage 4's, Fox Podium X rear's, EHS Lid, L8ton 11/16" sway bar, PRM Desert II Bumper & Front Skids.
#2 2008 Trx700xx AMR Reaper, Ehs Big 3, P/P head, Xcalibur Cam, Hard Welded Rockers, +1 In/Ex Valves, +3 Throttle body, 11:1 CP Piston, Elka Stage 3 Legacy Shocks, L8ton 11/16th Sway Bar, PRM Front Skids, Desert II Bumper & Rear Utility Rack.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
M_Quick is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club700XX - Honda TRX700XX Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome