Popping & stalling at full throttle? - Club700XX - Honda TRX700XX Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 02-07-2011, 12:25 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Manitoba, Canada
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Popping & stalling at full throttle?

My 700 starts popping, back firing, & sometimes stalling when I'm at WOT. It idles and runs fine at lower RPM. It didn't do it one day but the next it did. I have a full FMF exhaust(powerbomb/4.1), EHS lid kit, EHS controller, & UNI filter. Did the programmer act up on me?

2008 TRX700XX Black on Black(the fastest one), Pro Armor Fat Peg Nerfs, Moose V-Front Bumper, EHS Lid Kit, EHS Controller, UNI Filter, FMF Powerbomb/Factory 4.1 Exhaust, Trail Tech Computer/Bar clamp, Trail Tech High Rise X bars, ODI Lock-On Grips, & Powermadd Handguards

Future Mods: ITP 10" rims Black & RAZR IIs on all fours

2006 Rincon 680 - 25" Mud Lite XTRs, Warn XT25 winch, Exhaust tip

Future mods: Fuel Controller, EHS Lid, Uni Filter
jason_hildo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-07-2011, 02:58 PM
Senior Member
 
mrtheandrew's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Olympia, wa
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
what settings are you running on your controller? sounds like you need to adjust your high rpm (red) setting...
mrtheandrew is offline  
post #3 of 6 Old 02-07-2011, 03:00 PM
 
08700xx's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Laguna Beach, CA
Posts: 2,487
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by mrtheandrew View Post
what settings are you running on your controller? sounds like you need to adjust your high rpm (red) setting...
That’s what I was thinking or maybe some bad gas or spark plug.

HDD BUILT...EVERYONE ELSE IS RACING FOR SECOND
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


08 Black/Red XX - Sparks big core exhaust, FCI custom intake with K&N, Webb 290 cam, White Knuckle 727cc big bore, CP 13:1 piston, Cuervo Racing +2 head, 48mm Lectron carb, MSD ignition, MSD coil 68HP/53TQ FOR SALE


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(DL700)
Jody (Boost Addict)
08700xx is offline  
 
post #4 of 6 Old 02-07-2011, 03:14 PM
Senior Member
 
mrtheandrew's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Olympia, wa
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
yeah... check your plug. sounds to me like its a little lean at high rpms. bump up the red setting by .5 or 1 and see if it helps at all. if it makes it worse, go the other way.
mrtheandrew is offline  
post #5 of 6 Old 02-07-2011, 03:31 PM
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1. see if the lights are on when the bike is running
(makes sure the controller is still ok at least getting power or the ground didnt come loose)
2. add some fuel to the red like suggested shouldnt off needed unless it was takin down i have seen them get bumped during riding if they were placed where they can get squished or something of that sort.
3. it could be a fuel delivery issue like plugged filter etc where there just isnt enough supply getting there havent seen this at all on the xx a lot of 450's it happens a lot though. but that will be the symptoms no matter how much fuel you add with the controller it just doent have the psi to make any difference


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
EHSRACING is offline  
post #6 of 6 Old 02-09-2011, 01:34 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Manitoba, Canada
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I'll try those suggestions, I have the controller mounted inside the airbox so I don't know if it could have got bumped. I have had the quad for about 10 months & put on 1000miles so far and haven't had todo any work to it.

2008 TRX700XX Black on Black(the fastest one), Pro Armor Fat Peg Nerfs, Moose V-Front Bumper, EHS Lid Kit, EHS Controller, UNI Filter, FMF Powerbomb/Factory 4.1 Exhaust, Trail Tech Computer/Bar clamp, Trail Tech High Rise X bars, ODI Lock-On Grips, & Powermadd Handguards

Future Mods: ITP 10" rims Black & RAZR IIs on all fours

2006 Rincon 680 - 25" Mud Lite XTRs, Warn XT25 winch, Exhaust tip

Future mods: Fuel Controller, EHS Lid, Uni Filter
jason_hildo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club700XX - Honda TRX700XX Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome