Electrical problem - Club700XX - Honda TRX700XX Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-17-2011, 11:23 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Question Electrical problem

My TRX 700 does not want to start after switching the ignition off at the end of my last ride. When switching the ignition on, all the lights on the dash flikkers dimly and a continous klikking sound originates fron the front lower end of the petrol tank where the electronic control units are located. The battery voltage is fine and all the fuses are fine. I have tried to tow start it without success. The main lights also does not work when switching it on, it seems that no power is delivered anywhere. I have also checked and cleaned the battery terminals.

I have traced the electrical system and the klikking sound originates from the angular control unit that cuts engine power in case of a roll. I have rolled the quad some time ago but it was running fine till now. Is this indication that the angular control unit requires replacement?

Last edited by andries; 07-21-2011 at 11:15 AM. Reason: Further analysis of problem
andries is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-18-2011, 09:21 AM
 
smo0oth1's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Jennings La.
Posts: 2,932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to smo0oth1
Quote:
Originally Posted by andries View Post
My TRX 700 does not want to start after switching the ignition off at the end of my last ride. When switching the ignition on, all the lights on the dash flikkers dimly and a continous klikking sound originates fron the front lower end of the petrol tank where the electronic control units are located. The battery voltage is fine and all the fuses are fine. I have tried to tow start it without success. The main lights also does not work when switching it on, it seems that no power is delivered anywhere. I have also checked and cleaned the battery terminals.
You've got a bad connection, It's sounds like while you were riding you lost power from the battery and was running off the alternator. Pull the power and ground off the battery and make sure it's clean and tighten them back, Check the wiring is secure in the crimps also.

I like your Christ. I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ.
smo0oth1 is offline  
post #3 of 3 Old 07-18-2011, 07:37 PM
ein
 
ein's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bismarck, Arkansas
Posts: 288
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
I might be way off in left field, but have you tried centering the red switch on the left handle bar to "run"??? lol

23" GBC XC Master tires up front
ITP T-9 rims rear GBX X-REX 22-11-10 rear
Douglas red label rear rims with 25" swamp lite tires
8000k Hid lights, 13/14/15tooth sprokets
Removed reverse rev limiter
Ds450 shock swap
EHS fuel programmer
Big Gun EVO R slip on
ein is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club700XX - Honda TRX700XX Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome