power cutout-backfire... - Club700XX - Honda TRX700XX Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 06-15-2012, 06:58 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kingsville,OH
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
power cutout-backfire...

ok im kinda confused quad is cutting out, backfireing, and all the lights on the dash are coming on under hard acceleration (minus the neutrel light cuz its in gear) Quad will start, idel, run fine, only doing this under throttle. checked connections, changed plug, changed oil, battery connections fine...dont know what else to do besides take it to someone...maybe stator? voltage regulator? all lights seem to work fine and dont dim or anything. anybody experience anything like this?

2008 700xx
715cc
FMF 4.1 Exhaust
Powerbomb Header
PC5
Uni
Powermadds
AC Bumper
Ims Tank
OMF Rear Wheels
Kenda Rear Tires 22"
Maxxis Razr II Front tires 22"
EBC Clutch Kit


2008 700xx
Curtis Sparks Full Exhaust
PC3
Uni
Itp 10" rear wheels
Razr 20" Rear tires
Ipt Front wheels
Razr 21" Front tires
Powermadds
Ac bumper
jvest9 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 06-15-2012, 12:53 PM
 
roadkill's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Freakshow
Posts: 1,888
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Just a guess, but you should check the connection to the injector. If that plug isn't tight and secure, it could cause what you describe.

roadkill

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x
"You lock the door and throw away the key. There's someone in my head, but it's not me."

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
R. Waters
x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x


roadkill is offline  
post #3 of 11 Old 06-15-2012, 01:14 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kingsville,OH
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
OK I will give it a look when i get home

2008 700xx
715cc
FMF 4.1 Exhaust
Powerbomb Header
PC5
Uni
Powermadds
AC Bumper
Ims Tank
OMF Rear Wheels
Kenda Rear Tires 22"
Maxxis Razr II Front tires 22"
EBC Clutch Kit


2008 700xx
Curtis Sparks Full Exhaust
PC3
Uni
Itp 10" rear wheels
Razr 20" Rear tires
Ipt Front wheels
Razr 21" Front tires
Powermadds
Ac bumper
jvest9 is offline  
 
post #4 of 11 Old 06-15-2012, 04:02 PM
Senior Member
 
700xxchris's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: kentucky
Posts: 258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
could be the programmer too

2011 Honda CBR 250r:full two brothers exhaust,red underglos
700xxchris is offline  
post #5 of 11 Old 06-15-2012, 04:42 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kingsville,OH
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
like the programer going bad or just need retuned? its just quad ran fine one day then two days later this problem

2008 700xx
715cc
FMF 4.1 Exhaust
Powerbomb Header
PC5
Uni
Powermadds
AC Bumper
Ims Tank
OMF Rear Wheels
Kenda Rear Tires 22"
Maxxis Razr II Front tires 22"
EBC Clutch Kit


2008 700xx
Curtis Sparks Full Exhaust
PC3
Uni
Itp 10" rear wheels
Razr 20" Rear tires
Ipt Front wheels
Razr 21" Front tires
Powermadds
Ac bumper

Last edited by jvest9; 06-15-2012 at 04:45 PM.
jvest9 is offline  
post #6 of 11 Old 06-15-2012, 04:59 PM
Senior Member
 
700xxx's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: corvallis or
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Check the water level in your sealed battery. mine was out of water and I filled it and runs better now.
700xxx is offline  
post #7 of 11 Old 06-15-2012, 05:08 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kingsville,OH
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by 700xxx View Post
Check the water level in your sealed battery. mine was out of water and I filled it and runs better now.

hmm. ok. i can only hope its a simple problem like this... lol

2008 700xx
715cc
FMF 4.1 Exhaust
Powerbomb Header
PC5
Uni
Powermadds
AC Bumper
Ims Tank
OMF Rear Wheels
Kenda Rear Tires 22"
Maxxis Razr II Front tires 22"
EBC Clutch Kit


2008 700xx
Curtis Sparks Full Exhaust
PC3
Uni
Itp 10" rear wheels
Razr 20" Rear tires
Ipt Front wheels
Razr 21" Front tires
Powermadds
Ac bumper
jvest9 is offline  
post #8 of 11 Old 06-15-2012, 10:37 PM

 
M_Quick's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Columbus, Oh
Posts: 5,719
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 251 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by 700xxx View Post
Check the water level in your sealed battery. mine was out of water and I filled it and runs better now.
Not that I've checked, but how do you put water in a sealed battery?

#1 2008 Honda Trx700xx HMF Performance Exhaust, PCV, Stroked 710cc, 10.5:1 Wiseco Piston, Frt Elka Stage 4's, Fox Podium X rear's, EHS Lid, L8ton 11/16" sway bar, DG 6 Pack Rack, PRM Desert II Bumper & Front Skids.
#2 2008 Trx700xx AMR Reaper, Ehs Big 3, P/P head, Xcalibur Cam, Hard Welded Rockers, +1 In/Ex Valves, +3 Throttle body, 11:1 CP Piston, Elka Stage 3 Legacy Shocks, L8ton 11/16th Sway Bar, PRM Front Skids, Desert II Bumper & Rear Utility Rack.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
M_Quick is offline  
post #9 of 11 Old 06-15-2012, 11:11 PM
Senior Member
 
skier207's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Phoenix, Az
Posts: 574
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by jvest9 View Post
ok im kinda confused quad is cutting out, backfireing, and all the lights on the dash are coming on under hard acceleration (minus the neutrel light cuz its in gear) Quad will start, idel, run fine, only doing this under throttle. checked connections, changed plug, changed oil, battery connections fine...dont know what else to do besides take it to someone...maybe stator? voltage regulator? all lights seem to work fine and dont dim or anything. anybody experience anything like this?
Mine did this exact same thing, eventually (in the middle of nowhere by myself) it finally totally quit. I found the main fuse blown. Now I carry several spares. It has not done it ever again.

11:1, Web Stg2 cam, PCV, Powerbomb/Powercore4, Razr's all around. Air cleaner lid mod, Uni filter, HID Lighting, 6 pack rack, Motion Pro twist, L8ton 9/16, DS/Elka shocks, IMS Tank, Grip heaters

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
skier207 is offline  
post #10 of 11 Old 06-15-2012, 11:45 PM
Senior Member
 
700xxchris's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: kentucky
Posts: 258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by jvest9 View Post
like the programer going bad or just need retuned? its just quad ran fine one day then two days later this problem
the programmer could be going bad and if its still under warranty they should take it back

2011 Honda CBR 250r:full two brothers exhaust,red underglos
700xxchris is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Club700XX - Honda TRX700XX Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome